montázspaletta

Digizd fel a valóságot!

2015. júl 28.

Kreálj egyedi South Park figurákat!

írta: Pétaldo
Kreálj egyedi South Park figurákat!

Ki ne ismerné a sajátos stílusú, durva humorú South Park-ot? Eric Cartman, Stan, Kyle és Kenny történetei – amiket semmilyen korosztálynak sem ajánlanak – bizonyára okoztak már mindenkinek néhány derűs percet. A sorozat animációja is teljesen egyedi, egyszerű, mégis zseniális, ahogyan néhány vonás hangsúlyozásával a készítők kiemelik a szereplők érzelmeit.

southpark.jpg

A jó hír, hogy te is könnyedén alkothatsz egyedi South Park karaktereket, mégpedig az Interneten szabadon hozzáférhető on-line szerkesztők segítségével! Közülük a http://www.sp-studio.de/ oldalt szeretném bemutatni, ahol lépésről lépésre készítheted el a saját szereplőidet úgy, hogy előre kidolgozott részekből, egyszerű klikkelgetéssel építheted fel a figurát.

...
Tovább Szólj hozzá

2015. júl 09.

Lassíts, és ámulj!

írta: Pétaldo
Lassíts, és ámulj!

 

A valóság felgyorsítása után lassuljunk le egy kicsit. Ahogyan a timelapse szédületes sebessége, úgy a „szuperlassítás” is egy új világot tár elénk.

 


Kezdjünk ismét egy kis elmélettel! Az előző bejegyzésben említett alaptételből indulunk ki, miszerint a mozgókép egy másodperce általában 24 képkockából áll. Mi van, ha ezt az egy másodpercet nem 24, hanem 100, 500, vagy akár több ezer képkockából állítjuk össze? A válasz, maga a szuperlassítás, mivel több képkocka, több részletet rögzít, így a normális, vagy gyors sebességű mozgást aprólékosan megfigyelheted. A technika segítségével olyan képeket rögzíthetsz, amelyeket az emberi szem élőben nem képes teljességében felfogni, pl.: puskagolyó ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása